Groeiambities Blue1 mogelijk via Smart Deal

13-09-2018

|

Uncategorized

SDM-VALORUM maakt verdere groeiambities Blue1 mogelijk via Smart Deal.

De Smart Deal is erop gericht ondernemers in hun gedrevenheid te ondersteunen. In dit geval zijn het Vincent Delmez en Vincent Vermeeren die door deze Smart Deal in pole position staan om hun ambities met Blue1 waar te maken.

Het bedrijf is in 2006 opgericht door beide heren en hun intussen stille vennoot Marc Verhaegen. Het is gespecialiseerd in de engineering en constructie van AdBlue-oplossingen en telemetrische toepassingen. Die laatste zijn in 2010 aan het gamma toegevoegd om een antwoord te bieden aan de steeds groter wordende vraag naar realtime monitoring. Dit oplossingsgericht denken en inspelen op de behoeftes van de klant typeert Blue1 sterk en is zonder twijfel één van de redenen van zijn succes.

Naast het assortiment industriële producten heeft Blue1 ook een volledig gamma commerciële AdBlue-toepassingen in huis. Naast de vrachtwagenchauffeurs worden immers steeds meer particulieren ermee geconfronteerd bij de aankoop van een nieuwe dieselwagen. Deze chauffeurs begrijpen bij het openen van de motorkap meteen waar de naam van de water en ureum mengeling vandaan komt. Het additief is biologisch afbreekbaar en reduceert ongeveer 85% schadelijke stikstofoxiden in de uitstoot van een dieselwagen.

Waar Blue1 zich het eerste jaar vooral richtte op de Benelux, kon men zich na uitbreiding van de productiemogelijkheden op de totale Europese markt richten. Op vandaag levert het bedrijf een 450tal installaties op per jaar, goed voor een omzet van 4 miljoen euro. Naast tankstationketens zoals Power, Total of Texaco zijn ook bedrijven als bpost, Caterpillar of DHL bij hen klant.

De volgende stap in de groeiplannen is een uitbreiding naar de Oost-Europese en Noord-Afrikaanse markt. On dit waar te kunnen maken, is via een Smart Deal transactie privékapitaal aangetrokken. Met de ondersteuning van SDM-VALORUM is de derde vennoot uitgekocht en kon het managementteam mee instappen in de nieuwe overkoepelende vennootschap Peyo.

De overige aandelen gaan naar privé-investeerders die een match voelen met het bedrijf en de ambities ervan. Vanuit de Smart Deal filosofie is het kapitaalsevenwicht in balans en blijven Delmez en Vermeeren aan het roer van het bedrijf staan. SDM-VALORUM bracht hen via deze deal in contact met de juiste knowhow om de introductie op de nieuwe markten te optimaliseren.