Maes Industries uit Herentals neemt de Antwerpse HVAC speler Abati over

13-08-2018

|

Newdeal

HVAC Investment Group, de holding boven Maes Industries uit Herentals, heeft onder gerechtelijk toezicht het handelsfonds van ABATI NV overgenomen. Daardoor wordt de continuïteit van Abati en de werkgelegenheid van 53 medewerkers gewaarborgd.

Abati, gespecialiseerd in klassieke verwarming en sanitaire installaties, was omwille van verlieslatende projecten in moeilijke papieren gekomen. Niettegenstaande deze moeilijke situatie, is Abati nog steeds een sterke kwaliteitsspeler met een uitstekende reputatie in de HVAC sector algemeen en als gevestigde speler in de regio Antwerpen.

Maes Industries is een kwaliteitsspeler die gespecialiseerd is in de hoogste standaard van warmtepompen, ventilatie en airconditioning systemen.

Zij werden onlangs versterkt in kapitaal door middel van het unieke ‘Smart-Deal’ concept. De Smartdeal is een exclusief product van het Corporate Finance huis SDM-Valorum. Dankzij deze transactie is Maes Industries meer dan klaar om verdere continuïteit van beide bedrijven te verzekeren en verdere groei na te streven.

SDM-Valorum heeft Maes Industries geïdentificeerd als de ideale partner om de continuiteit van Abati te verzekeren. Dit gezien de complementariteit van deze bedrijven in de projectbusiness waarin zij aanwezig zijn. De HVAC Groep heeft daarop de nodige fondsen en het management gemobiliseerd om een succesvolle integratie te realiseren.

Jimmy Maes, stichter en CEO van Maes Industries, zegt: ”Met deze overname verwelkomen wij de 53 sterke medewerkers van Abati in onze Groep en verzekeren we zo de continuïteit van de activiteiten van Abati. Door deze combinatie verdubbelen we onze omzet en zijn wij als Groep in staat een volledig gamma van HVAC diensten aan onze klanten te bieden. Vanaf heden zullen we onze groeiambities dan ook waarmaken vanuit twee locaties.”